BOLIGRAFIES - Dibuixos a bolígraf (1995-1997)
Era 1995 quan em vaig matricular a una escola d'art de Barcelona i els estius treballava a la recepció d'un càmping a l'Estartit (Costa Brava). Sovint m'avorria perquè no solia estar gaire enfeinat i com que no hi havia internet, només podia llegir, escoltar música o dibuixar.
Un dia vaig dibuixar amb el bolígraf uns guitarristes deformes (era l'època que escoltava més rock dur, hardcore i heavy i suposo que això devia influir).
(click per fer més gran) - Posa el punter damunt per veure el títol de la imatge -

     

Al principi omplia els fulls de paper sense tenir una idea establerta i dibuixava directament sense esbossar res. Aquests primers dibuixos són totalment espontanis, però recordo que m'agradava la idea de dibuixar les figures sense pell, ja que em semblaven més viscerals i els donava una naturalitat grotesca.

(click per fer més gran) - Posa el punter damunt per veure el títol de la imatge -
En aquesta època tenia 20 anys (pubertat retardada?) I no recordo exactament què passava dins del meu cap, potser hi ha alguna influència de  HR Giger. No n'estic segur. Ara veig els dibuixos i em semblen uns dissenys per a tatuatges bastant acceptables.

Els dibuixos s'anaven fent més complicats i va arribar un punt en que vaig començar a fer esbossos i guies a llapis per aconseguir una bona composició. Quan la taula de la recepció se'm va fer petita vaig haver de continuar a l'escriptori que tenia a la meva habitació.

(click per fer més gran) - Posa el punter damunt per veure el títol de la imatge -


 
Primers tests per a practicar la tècnica a color

(click per fer més gran) - Posa el punter damunt per veure el títol de la imatge -
(click per fer més gran

Més tard vaig fer servir un aerògraf per pintar el fons del dibuix.

Tests amb aquarel·les.
Experiments amb cares amagades.

Al 1996, abans de començar el nou curs, vaig anar a comprar una cartolina de 100cm x 70cm decidit a fer el meu últim dibuix.
Durant tot el curs, a estones lliures, era com si estigués fent un puzzle de 5000 peces, però en comptes d'anar posant peces,  omplia parts dibuixades a base de fer ratlletes.

(click per fer més gran)
Quan vaig acabar, vaig decidir pintar el paper del fons amb aerògraf per donar-li una mica més de vida. Així que em vaig endur el dibuix a l'estudi que tenia al meu poble. Per pintar vaig haver de tapar tot el dibuix amb paper adhesiu transparent i després amb un cúter anar tallant amb molta cura tots els perfils dels dibuixos sense tallar la cartolina de sota. El moment de pintar amb aerògraf va ser molt delicat perque tenia por d'espatllar un any de treball i vaig haver de treure el paper adhesiu sense saber exactament com havia quedat tot el dibuix. Per sort va quedar bé a la primera i vaig quedar satisfet :)

(click per fer més gran)
 
ANÀLISI DEL DIBUIX

Aquest és, sense cap mena de dubte, el dibuix a bolígraf a on vaig posar més simbolismes.
El conjunt de l'obra representa la passió.

Pots veure alguns dels significats més avall:

El quadre és simètric perque simbolitza que el que el que volem és un reflexe de la meitat de nosaltres mateixos  (el clixé de la mitja taronja)

Potser algun dia, quan estigui jubilat, em compri una cartolina encara més gran i em posi a fer un altre puzzle, vull dir un altre dibuix amb ratlletes;)

Video Com es va fer: 

PRESENTACIO

Welcome!
I am a CG Artist specialized in Animation who also loves storytelling and all the creative process.
I have been working in almost all the disciplines in the CG industry since 2000 and this is the place where I share all my works since my beginnings before the digital age until the present.

LAST UPDATE: Aug 05 2023